Stand-up paddleboarding (SUP)

Stand-up paddleboarding (SUP) este un sport unic în care se folosesc o placă mare, similară celor pentru surf și o padelă. Cu ajutorul acestui echipament minim te poți bucura de orice locație, de la ocean și mare până la râuri și canale. Te poți bucura de plimbări relaxante, poți încerca manevre de surf în zone cu valuri sau chiar SUP rafting pe râuri de munte.

Oricine poate învăța să folosească o placă SUP. Chiar dacă ești complet începător în sporturi nautice, vei constata că în foarte scurt timp vei învăța să iți ții echilibrul pe placă și să te bucuri de această experiența.

Paddle boarding este o activitate foarte relaxantă. Există ceva în a fi în natură, pe apă, cu soarele strălucind deasupra, care îi face pe oameni să se simtă în largul lor, calmi și pur și simplu relaxați. Dacă sunteți în căutarea unui mod de a vă relaxa și a vă elibera mintea, atunci încercați Stand-up paddleboard.

În același timp, SUP este una dintre cele mai bune modalități de a obține un antrenament fizic complet. Lucrezi fiecare parte a corpului, de la cap până la degetele picioarelor. Folosind padela, brațele te propulsează în direcția în care vrei să mergi, iar picioarele și abdomenul sunt folosite in mod constant, lucrând pentru a-ți menține echilibrul.

 

Înainte de a vă lua placa și a intra apă pentru prima dată, iată câteva sfaturi simple pentru planificarea ieșirii:

  • Alegeți o zona cu apa calma, cum ar fi un lac sau un iaz, care nu conține o mulțime de obstacole, cum ar fi bărci și geamanduri.
  • Căutați o plajă cu nisip sau un alt loc accesibil pentru a intra in apa
  • Alegeți o zi însorită cu mai puțin vânt sau ideal, fără vânt.
  • Dacă traseul tău necesită să vâslești pe direcția vântului, planifica încât sa faci acest lucru la ieșire, astfel încât să poți obține un impuls la întoarcere când obosești.
  • Mergeți cu un prieten pentru a vă putea urmări unul pe celălalt.
  • Purtați un costum de neopren dacă ieșiți într-o zi răcoroasă
  • Planificați o tura de aproximativ o oră la prima dvs. ieșire.

 

Plăcile de paddle stand up sunt de diverse forme și dimensiuni. Cel mai obișnuit tip de placă este cea tradițională din epoxy. O placă de epoxy este din fibră de sticlă înfășurată în jurul unui miez de spumă EPS, cu una sau mai multe aripioare pentru a ajuta placa să înainteze în apă.

 

În 2014 au aparut stand up paddleboard-urile gonflabile. Astăzi, plăcile gonflabile fiind foarte populare, deoarece oferă multe avantaje fata de cele vechi, din epoxy. Cu toate acestea, ambele tipuri de paddleboards sunt opțiuni excelente în funcție de stilul de viață și de nevoi. Ce tip de placa de SUP este potrivit pentru tine?

 

Pentru începători este recomandabil să aleagă o placă mai lata, mai lungă și mai groasă. Acest lucru va oferi cea mai mare stabilitate pentru a învăța elementele de bază ale stand up paddleboarding. Pe măsură ce câștigi experiență, poți progresa către o placă mai mică.

Perfecte pentru începători SUP-urile all around sunt cel mai comun tip de placă de paddle.

Acestea pot fi utilizate în toate condițiile, de la valurile oceanului până la plimbări prin lacurile calme

Este cel mai versatil paddle board si poate fi utilizat pentru mai multe activități, inclusiv: SUP yoga, pescuit, SUP touring și surfing.

 

Daca iți dorești să încerci o activitate cu adevărat relaxantă, recomandam Paddleboarding yoga.

Știu la ce te gândești: „Abia pot menține pozițiile de yoga pe pământ. Cum voi reuși să o fac pe apă? ” SUP yoga a devenit o practică foarte populară și cu creștere rapidă. De ce să încerci SUP yoga?

Unul din motive ar fi ca te ține conectat în prezent și focusat pe momentul actual. Nu îți poți permite să îți pierzi concentrarea și, prin urmare, vei învață să fii prezent. Acordând atenție respirației, posturii, echilibrului și sincronizând fiecare mușchi și mișcare, SUP yoga este un excelent exemplu de mindfulness.

Știm cu toții că yoga este extrem de relaxantă, dar imaginează-ți efectul unei rutine de yoga în mijlocul unui lac sau într-o zona liniștită a mării, unde nu va exista niciun zgomot.

Cauți să încerci ceva diferit și extrem de distractiv? Dacă da, atunci ar trebui să încerci stand-up paddle boarding!

get in touch

developed by