Snowkite

Snowkitingul este o alegere excelentă pentru iarnă pentru orice pasionat de schi alpin și snowboard. Nu contează dacă nu ați practicat vreun sport înainte, toată lumea poate învăța snowkite. Trebuie doar să începeți în mod corect, prin a găsi mai întâi un instructor și să urmați câteva lecții de control al zmeului. După aceea, aveți nevoie doar de un zmeu, un ham și o pereche de schiuri sau o placa de snowboard. Adăugați vânt și zăpadă și sunteți gata de plecare. Unul dintre principalele motive pentru care snowkiteul este atât de accesibil este riscul redus. Puteți exersa pe suprafețe plane acoperite de un strat gros de zăpadă, la o viteza minimă a vântului. În timpul cursului veți învăța cum să evaluați corect locația in care va aflați, pentru a fi în siguranță. Odată ce ai prins mișcarea, o nouă lume se deschide in fata ochilor tai.

Încă de la începuturile kitesurfului în Franța, s-au dezvoltat câteva derivate ale acestui sport. Au apărut kite-buggy, landkiting folosind fie un skateboard, un mountain board sau longboard-uri, hydrofoil-kiting, stand-up-paddleboard-kiting și o mulțime de alte variațiuni.

Downhill skiers and snowboarders really enjoy the fact that you don’t need to drive to a resort and buy a lift ticket every time you want to go out and ride. The fact of the matter is, most of us have stopped going to resorts now that we have discovered just how versatile and enjoyable snowkiting can be.

Deși este încă considerat un sport de nișă, snowkitingul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere și aproape fiecare țară cu zăpadă are o comunitate dedicată de snowkiters.

Inițial, s-a început prin utilizarea foil kites. Acest tip de zmee nu sunt în general prima opțiune pentru apă, deoarece odată ce au atins apa, își pierd de multe ori forma și sunt aproape imposibil de relansat. Dar, în mod evident, acest lucru nu este o problema pe zăpadă. Recent, totuși, tot mai mulți oameni au început sa folosească același echipament ca cel folosit pentru apa.

Când învățați snowkite, ar fi ideal să practicați deja kitesurf, dar si sa aveți un nivel cel puțin mediu la schi sau snowboard.

Veți afla că este mai ușor de învățat kitingul pe zăpadă decât in apa, dar fără lecții și antrenamente adecvate poate fi în mod clar mai dureros, pentru simplul motiv că este mult mai neplăcut sa cazi pe zăpadă sau gheata decât in apa. Așa cum s-a spus mai înainte, este întotdeauna recomandabil să luați lecții și să practicați sub instruirea și supravegherea instructorului înainte de a vă aventura pe cont propriu.

Imaginați-vă că vă setați zmeul in vârful unui munte și, pe măsură ce coborați pe snowboard, zmeul vă ajută să câștigați viteză și, cu o rafală bună de vânt, puteți fi la câțiva metri în aer. Puteți executa aceleași mișcări ca și un kitesurfer, inclusiv jibe și cross over. Acum există kiteri care traversează uriașe lacuri înghețate în expediții de mai multe zile, rideri care executa sărituri de pe marginile stâncilor, există evenimente de anduranța, curse și chiar slalom. Ca să nu mai vorbim de nivelul la care este experimentat freestyle-ul în acest moment.

 

Învață snowkite

Este întotdeauna cel mai indicat și sigur să luați lecții pentru înțelegerea elementelor de bază și pentru a învăța corect cum să practicați snowkite! De asemenea, trebuie să fiți foarte familiarizați cu sistemele de siguranță ale echipamentului folosit!

De ce echipament aveți nevoie?

  • Instructor!
  • Cască
  • Zmee și bară (dimensiunea zmeului se stabilește luând în considerare abilitățile, viteza vântului și terenul)
  • Ham (fie ham sit sau waist)
  • Safety leash
  • Snowboard sau o pereche de schiuri
  • Echipament de protecție

De asemenea, este indicat să aveți si un kit de avalanșă!

Odată ce ați învățat elementele de bază și sunteți foarte încrezători în abilitățile dobândite, puteți merge pe cont propriu. Trebuie să fiți întotdeauna atenți la vreme, deoarece puteți începe ziua cu o prognoză perfectă, cu cer senin și vânt bun, dar vremea la munte se poate schimba rapid, de aceea este important să știți cum să vă adaptați la frig, la condiții de vizibilitate redusă sau un alb total. Trebuie să verificați întotdeauna prognoza meteo, să analizați prognoza și condițiile vântului.

Începătorii ar trebui să învețe întotdeauna practicarea acestui sport pe teren plat și să încerce să caute zone cu vânt constant.

Mergeți întotdeauna cu un prieten, un instructor sau ghid!

Acordați întotdeauna atenție direcției vântului și caracteristicilor zonei în care practicați acest sport. Țineți cont de eventualele obstacole sau zone de pericol! De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că în zonele montane puteți experimenta viteze mari ale vântului.

Snowkiting vă oferă libertate și abilitatea de a explora munții într-un mod incredibil. Puteți merge practic oriunde doriți cu ajutorul zmeului. Urcarea pe orice munte cu panta de până la 45 de grade este o provocare, dar cu siguranță una fezabilă. Indiferent dacă va aflați într-o zona plata, de deal sau muntoasa, un zmeu vă poate extinde literalmente limitele.

Acest sport va poate aduce aventuri și adrenalină nelimitate. Este foarte captivant și oferă senzația de libertate. În timp ce unora le place o plimbare prin zăpada proaspătă, alții își vor dori să sară sau să se bucure de manevre freestyle. Munții creează locul de joacă optim pentru freestyle și freeride, în timp ce suprafețele plane sunt perfecte pentru a practica la nivel de începător sau pentru curse.

Aveți nevoie doar de echipamentul vostru (pe care s-ar putea să îl aveți deja parțial), vânt și zăpadă și puteți începe! Mergeți către orice loc doriți și bucurați-vă de pârtiile gratuite. Nu mai este nevoie să vă faceți griji cu privire la biletele de transport sau de parcare. Un powerkite de bună calitate sau un snowkite dedicat va rezist ani de zile dacă îl veți îngriji corespunzător. Verificați în mod regulat gradul de uzura, în special liniile, sistemele de siguranță și echipamentul de control.

Una dintre caracteristicile cheie în snowkiting este să te bucuri din plin de viața alături de prietenii tăi. Dacă sunteți nou în acest sport, este foarte ușor să vă conectați cu oameni și să găsiți comunități dedicate. Întotdeauna există o atmosferă bună printre rideri, indiferent dacă este înainte, în timpul sau după o sesiune de snowkite. Avantajele sesiunilor împreună cu un grup sunt, desigur, diverse; puteți învăța unii de la alții, începe o cursă și vă puteți provoca reciproc și este, de asemenea, mult mai sigur să explorați în grup.

Snowkitingul se poate desfășura pe varietate de terenuri. Asta înseamnă că există o mulțime de țări care oferă condiții ideale pentru a învăța practicarea sportului. Există câteva locații de snowkite excelente în zonele asociate clasic cu sporturile pe zăpadă - regiunea alpină a Europei, insula de sud a Noii Zeelande. Dar pentru cei mai deschiși, există câteva destinații mai puțin accesibile care merita explorate.

Zăpezile nesfârșite din Groenlanda, întinderile din Siberia sau măreția glaciară a unei ierni islandeze oferă toate locații fantastice pentru snowkiting. Și acesta este cu adevărat doar începutul. Snowkiting te-ar putea aduce într-un colț al lumii care nu ți-a pătruns niciodată în minte ca posibilă destinație și poți ajunge sa explorezi unele dintre cele mai minunate locuri de pe pământ. Numai pentru asta, fără a aminti multe alte motive extraordinare, aș recomanda cu tărie să mergeți și să încercați acest sport uimitor.

KITE SURF SRL
CIF: 40946041
Nr. Înregistrare: J13/1524/2019

get in touch

developed by