Vă trebuie un motiv ca să vă apucați de kiteboarding? Iată 12!

kitesurfing, orange sun during golden hour

Sincer să fiu, există atâtea motive, încât ai putea scrie o carte cu răspunsurile la această întrebare… Dacă nu sunteți încă dependenți de kitesurfing, ar trebui să citiți asta și sperăm că veți fi inspirați. Și, dacă nu sunteți deja complet obsedați de kitesurfing, mi-ar plăcea să aud motivele voastre personale conform cărora cineva ar trebui să încerce acest sport uluitor!

1. Distracția

Ca să fiu cinstit, poate cel mai potrivit răspuns ar fi: fiindcă e distractiv. Să zbori prin aer, să aluneci pe apă, să urci pe valuri, să încerci trucuri noi, sentimentul de împlinire, sesiuni cu prieteni buni… mai are rost să continuu? Vă așteaptă multe râsete, aventuri felurite și amintiri de creat! Dacă vreți un singur motiv ca să faceți kitesurfing anul acesta, iată-l: “Toată lumea merită să se distreze!”

2. Sănătatea

Pe lângă faptul că este distractiv, este bun pentru sănătatea voastră generală. S-a dovedit științific că cei care petrec mai mult timp afară și în natură obțin contribuții la îmbunătățirea sănătății fizice și psihice! Odată ce sunteți pe placă în mod independent, kitesurfing-ul poate fi atât de relaxant sau de dinamic cât vă doriți. Mișcarea va fi o modalitate bună de a vă îmbunătăți sănătatea generală! În afară de asta, kitesurfing-ul îmbunătățește coordonarea, echilibrul și concentrarea, antrenează reflexele și reacțiile și întărește întregul corp – de asemenea, mușchii mijlocului, adesea neglijați. Și nu în ultimul rând: kitesurfing-ul reduce nivelul de stres, vă face mai rezistenți și întărește sistemul imunitar.

3. Limpezirea minții

Kitesurfing-ul vă eliberează mintea. Sunteți doar voi, apa și vântul. Această combinație este uimitor de relaxantă și vă face grijile de zi cu zi să se estompeze, până când dispar complet. Vă puteți limpezi mintea ieșind pe apă și știind că puteți lăsa totul în urmă pentru câteva ore. Cu alte cuvinte, fericire pură. Fiecare are propriul motiv pentru care face kitesurfing, singurul lucru care este sigur este că kitesurfing-ul este unul dintre cele mai palpitante, creatoare de adrenalină, atemporale moduri de a-ți petrece timpul în afara biroului. Doar ca sa vă lăsați problemele în urmă pentru câteva ore.

4. Ridicarea moralului

Kitesurfing-ul vă ridică moralul și vă face să să vă tot extindeți limitele. Atunci când vă mișcați corpul, eliberați hormonii fericirii. Însă kitesurfing-ul adaugă un bonus special: senzația de „încântare” după o zi pe apă este de nedescris și inestimabilă. Chiar și când ai avut o sesiune în apă rece și pe vreme rece! „Nu puteți cumpăra fericirea, dar puteți cumpăra un zmeu, iar asta este suficient de aproape”. Indiferent dacă vă lăsați purtat de colo-colo de zmeu și vă bucurați de mare, de soare și de priveliște sau dacă navigați în sus și în jos peste valuri, sau faceți trucuri nebunești de freestyle sau alegeți varianta tradițională în care plutiți pe curenții puternici de aer, fiecare dintre aceste fațete este ceea ce face kitesurfing-ul atât de special. Există atâta diversitate în acest sport și puteți continua să progresați, indiferent cât de abili sunteți deja.

5. Legarea de noi prietenii

Veți găsi prieteni noi în toată lumea. Comunitatea de kitesurfing devine în mod sigur din ce în ce mai mare pe zi ce trece. Oriunde hotărâți să faceți kitesurfing, veți întâlni oameni cu idei similare cu care puteți să faceți schimb de sfaturi, să râdeți și pur și simplu să vă bucurați de timpul petrecut împreună. De obicei, kitesurferii observă că rețeaua lor crește rapid. Rețelele de socializare facilitează contactul cu oamenii din întreaga lume, pentru schimburi de informații despre călătorii, locuri de kitesurfing, echipamente, trucuri – sau planificarea unor noi întâlniri altundeva. Este foarte ușor, chiar și pentru cei timizi să cunoască oameni noi la fața locului, să se conecteze și să facă kitesurfing împreună. 

6. Călătoria

Veți avea oportunitatea să călătoriți. Există atât de multe locuri uimitoare pentru kitesurfing pe care le puteți descoperi în întreaga lume. Dacă vreți să scăpați de frigul iernii, puteți fi siguri că veți găsi o școală de kitesurfing într-un loc însorit și vă veți bucura de o vacanță exotică și spectaculoasă! Acest sport nautic uimitor vă va aduce în locuri pe care nu ați crezut că le veți vizita vreodată. Fie că este iarnă sau vară, puteți găsi întotdeauna o destinație incredibilă pentru aventura voastră de kitesurfing. Dacă sunteți în căutarea unui loc unde puteți să urcați pe valuri, o lagună cu apă liniștită pentru a exersa trucuri noi, un loc unde să descoperiți culturi noi sau un loc izolat pentru a găsi cea mai îndepărtată zonă, atunci kiteboarding-ul vă poate duce oriunde. Kitesurfing-ul ar putea fi noul motiv pentru a călători. Puteți găsi destinații incredibile în toată lumea.

7. Un anturaj fericit

Vă veți înconjura de oameni fericiți. Veți fi înconjurat de oameni care au descoperit deja avantajele kiteboarding-ului. Și, desigur, sunt fericiți. Majoritatea kitesurfilor pe care îi veți întâlni sunt fericiți și relaxați doar pentru că practicarea sportului atrage un anumit tip de oameni. În general, sunt oameni care apreciază natura, iureșul adrenalinei și, de asemenea, efectul meditativ cu privire la kitesurfing, care trăiesc viața la maxim, care se bucură de lucrurile mărunte și care trăiesc în prezent.

8. Creșterea încrederii in sine

Sporiți-vă încrederea în voi și încercați provocări noi! Se știe foarte bine că însușirea unor noi abilități este un mod sigur de a vă construi încrederea generală. Când vine vorba de kitesurfing, există întotdeauna ceva nou de învățat. Există tot soiul de abilități de exersat și trucuri pe care trebuie să le perfecționați; de fiecare dată când prindeți șmecheria, încrederea în voi va spori. De ce ne stabilim întotdeauna obiective noi de atins? Deoarece merită, pentru sentimentul extraordinar de triumf atunci când reușim ceva, în ciuda tuturor obstacolelor pe care trebuie să le depășim pe parcurs. Kitesurfing-ul este o altă oportunitate de a evolua și de a vă provoca, iar la sfârșit veți avea un sentiment de satisfacție.

9. Carpe diem

Veți fi mai conștienți, veți trăi clipa. Știm cu toții că ar trebui să trăim clipa mai des, să medităm pentru a ne calma și să obținem mai mult din viață. Unul dintre avantajele kitesurfing-ului este că trebuie să fiți atenți și să trăiți clipa, deoarece aveți atât de multe lucruri de luat în considerare, chiar dacă sunteți un kitesurfer experimentat. Puteți considera kitesurfing-ul o meditație activă, iar dacă îi întrebați pe ceilalți, cred că toată lumea vă va spune același lucru.

10. Stimularea inteligenței și productivității

Vei deveni mai inteligenți și mai productivi datorită kitesurfing-ului. Mișcarea stimulează factorii de creștere din creier și îmbunătățește memoria. Antrenându-vă corpul, vă antrenați automat și creierul. 

11. Dezvoltarea și evoluția personalității

Kitesurfing-ul vă extinde orizonturile. Aș spune că un sport precum kitesurfing-ul contribuie mult la dezvoltarea personală. Kitesurfing-ul oferă o mulțime de lucruri și experiențe noi în viață și ne obligă să ieșim în mod repetat din zona noastră de confort. Trebuie să fiți flexibili tot timpul, de multe ori trebuie să improvizați, să luați decizii foarte rapid și să cântăriți riscurile.

12. Impactul pozitiv asupra vieții

Kitesurfing-ul este o experiență care vă poate schimba viața. Acest sport poate avea un impact uriaș în viața voastră. Explorarea unor locuri noi, căutarea constantă a plajei perfecte pentru kitesurfing, a valului perfect, a apei liniștite, a condițiilor perfecte – aceste gânduri sunt tovarășul permanent al kitesurferului. Vor fi zile în care veți simți fiorul săriturilor pe curenții puternici de aer, altele când o să savurați alunecarea pe apă cu vânt ușor și altele când va trebui să înfruntați zile ploioase sau condiții adverse. Deprinderea cu depășirea tuturor piedicilor este o parte integrantă a jocului, dacă vă implicați în aventura kitesurfing-ului.

Cum să practicați kitesurfing-ul în siguranță

Așa cum spuneam anterior, kitesurfing-ul este un sport uimitor și distractiv, care oferă o mulțime de senzații tari și exaltare. Dar înainte de a vă entuziasma și a începe călătoria, nu uitați că acesta este un sport extrem și este esențial să învățați să practicați kitesurfing în siguranță la o școală profesionistă de kitesurfing. Mulți oameni se întreabă „Chiar am nevoie de lecții de kitesurfing?”, iar răspunsul este: bineînțeles! Categoric aveți nevoie de lecții de kitesurfing pentru a deveni un kitesurfer independent.

Acestea sunt motivele pentru a obține lecții de kitesurfing cu un instructor certificat.

S-ar putea să pară o activitate foarte ușoară, dar nu este atât de ușor să controlezi un zmeu și, fără lecții, te poți răni destul de rău.

Kitesurfing-ul atrage o mulțime de oameni și este posibil să aveți spectatori care vă urmăresc. Pierderea controlului zmeului ar putea însemna, de asemenea, rănirea acestor persoane. Lecții foarte importante, deoarece vă învață o sumedenie de lucruri despre control și siguranță, astfel încât să puteți fi stăpâni pe situație pe tot parcursul activității.

Lecțiile de kitesurfing vă ajută să luați rapid decizii atunci când apar tot felul de situații, astfel încât să vă puteți desprinde cu ușurință sau să vă controlați zmeul.

La fel ca în orice alt sport, există condiții sigure pentru kitesurfing. Veți înțelege condițiile meteorologice care sunt perfecte pentru acest sport, astfel încât să reduceți probabilitatea de accidentare sau vătămare. Kitesurfing-ul în condiții precare poate duce la vătămări grave.

Trebuie să aveți echipamentul potrivit pentru kitesurfing. Lecțiile nu numai că vă vor ajuta să cunoașteți echipamentul potrivit, dar vă vor învăța cum să utilizați și să gestionați echipamentul corect și în cel mai bun mod.

Este important să o luați încetișor când învățați sportul, deoarece obiectivul lecțiilor este să deveniți kiteboarderi independenți. Kiteboarderii independenți sunt autonomi. Sunt încrezători, își cunosc echipamentul și sistemele de siguranță, înțeleg regulile de kiteboarding, pot face body dragging, se pot relansa, se pot salva dacă este nevoie și pot merge împotriva vântului, fără să cedeze.

Punctul de plecare pentru aventura adevărată este clipa în care deveniți kiteboarderi independenți. Din acel moment, este o distracție minunată în apă, alături de colegi kiteboarderi, prieteni, familie și voi înșivă.

Dacă sunteți deja un kiteboarder avansat, un antrenor vă va ajuta să progresați, să vă atingeți obiectivele și să vă îmbunătățiți performanța. Fie că vreți să învățați cum să faceți salturi sau să urcați pe valuri, să vă îmbunătățiți trucurile și abilitățile, un antrenor vă va ajuta pe toată perioada antrenamentului. Scopul său va fi obținerea poziției dorite, începând de la cea actuală. Mijloacele de care dispune sunt experiențele sale pentru a scoate tot ce este mai bun din voi.

Un antrenor va face următoarele lucruri:

  • Vă sfătuiește cu privire la alegerea corectă a echipamentului
  • Vă evaluează performanța
  • Vă demonstrează abilitățile pe care trebuie să vi le însușiți
  • Se va asigura că toată lumea se antrenează într-un mediu sigur și relaxat
  • Vă va îndruma și vă va motiva
  • Vă observă și vă analizează performanțele, împărțind acțiunea în etape
  • Vă va oferi feedback și va încuraja autoanalizarea eventualelor voastre probleme
  • Organizează și pregătește sesiuni de instruire și formare
  • Vă pregătește pentru competiții

get in touch

developed by